Ovo će vam se svideti više i od ruske salate: Ko jednom proba moraće ponovo, uživaćete u svakom zalogaju
Foto: ProleR / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Ovo će vam se svideti više i od ruske salate: Ko jednom proba moraće ponovo, uživaćete u svakom zalogaju

Ovaj klasik priprema se generacijama i zauzima počasno mesto među hladnim predjelima.

Objavljeno: 14:14h

Nema praznične trpeze bez dobro poznate francuske salate, koja spaja sve ono što volimo – bogatstvo ukusa, kremastu teksturu i živopisne boje.

Iako je poznata kao neizostavan deo slavlja, francuska salata je univerzalna – savršena je i za svakodnevne obroke ili porodična okupljanja.

Donosimo vam recept za najlepšu verziju ove omiljene salate, koja će sigurno oduševiti sve vaše goste.

Sastojci:

  • 4 srednja krompira
  • 3 šargarepe
  • 200 g graška (svežeg ili smrznutog)
  • 200 g kiselih krastavčića
  • 3 kuvana jajeta
  • 200 g majoneza
  • 100 g kisele pavlake
  • So i biber po ukusu
  • Malo limunovog soka

Priprema:

  1. Priprema povrća: Krompir i šargarepu operite i skuvajte u ljusci dok ne omekšaju. Kada se ohlade, oljuštite ih i iseckajte na sitne kockice. Grašak kratko obarite u posoljenoj vodi, pa ga procedite i ostavite da se ohladi.
  2. Iseckajte sastojke: Krastavčiće i kuvana jaja takođe iseckajte na sitne kockice.
  3. Promešajte: U većoj činiji pomešajte krompir, šargarepu, grašak, krastavčiće i jaja.
  4. Pripremite preliv: U posebnoj posudi pomešajte majonez, pavlaku, malo limunovog soka, so i biber. Preliv dodajte povrću i pažljivo sve sjedinite.
  5. Serviranje: Salatu stavite u frižider da se dobro ohladi pre serviranja. Ukrasite listićima peršuna ili kriškama kuvanog jajeta po želji.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.